CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

sila tinggal kan link anda disini =)

Penaja

ads

Monday, March 21, 2011

Ditahan Interpol di Germany

Blog Ping Site

Assalamualaikum..

Alkisahnye kitorg kt Germany ni mmg menarik sket.Dari Switzerland kitorg naik Eurail pi Munich.Dekat German ni kitorg agak terkejar2 sbb 1 hari jer.So,smpai2 jer trus pi cari tmpt simpan luggage kt stesen train,sibbaik senang nk jupe.
Then kitorg g BMW showroom.Usha2 keta mane yg berkenan,mane tau ader rezki nti leh la bli satu yg berkenan (berangan btolllll)


















Dah puas berposing ngn keta,kitaorg pusing2 kt kawasan tu gak..emmm blh tahan cantek!








SPOTTED BY MAMARAZZZZI



Next stop,tmpt yg aku tggu2 nk pi iaitu Allianz Arena!!!
OMG,sgt chantek!!!!!!!Tp syg kitaorg sempat tgk stadium tu tukar warne merah jer,biru xsempat nk tgk sbb nk cpt2 balik ke main stesen.








Kat stesen kitaorg sempatla isi perut ngn Kebab and coffee..sedapp..

Dah abes mkn,kitaorg ambik beg dan berjalan menuju ke stesen utk ke Amsterdam.
Tibe-tibe....jeng,jeng,jeng..2 org lelaki berbadan tegap tegur kitaorg,'Excuse me,wait please".Kitaorg da gelabah dh mse tu,nampak muka mcm penyamun jer..so,kitorg wat2 xdgr jer dan makin laju berjalan.Then salah sorg lelaki td ckp "why r u running,wanna run from cops?".Ooooppss!cops ker?pkai jacket n jeans Levi's jer,pahtu pkai anting2,ssh nk percaya.Last2 dia tunjuk badge polis dia SEKALI lalu jer,aku nk tgk pon xsempat...biar btol ni! Tp kitaorg xbrani nk lari lagi.kot2 la ni Interpol.

Nj dah jalan kedepan sgt dh,so polis tu xnmpk dia..Aku pusing tgk Nj dh menyorok belakang mesin air..haha (pandai2).

After dh kena tahan tepi jln tu,2 org polis stat la soal siasat kitorg,wat "wat r u doin here","where r u goin after this,for wat purpose?","where r u passports?".Damnn rse cam penjenayah plk.
Mse dorg tgk passport tu cuak gler la,mcm2 aku pikir.Kalau dorg larikan passport kitorg cmne????Xsure lg dorg ni btol ke Interpol ni.Aku mmg dh bersedia nk grap kaki org tu klu dia lari...hehe.

Aku tgk sekeliling,owwwh..kt tepi sne ader polis yg beruniform,pape hal nti jerit jer..huhu.
Agak lme jgkla dorg tgk passport kitorg tu,sibbaik last2 ayat keramat "Ok,all of u can go now,have a nice trip"...fuhhhhhhhhh lega xterkate!



Owh lg satu,kalau masuk toilet kt Germany ni sgtla mahal! 5 euro = RM 20 sekali masuk,tp toilet dorg mmg canggih,nk ambik tissue pon pkai sensor.Semua ber'sensor2' dlm toilet..huhu

Begitula citernyer pahit manis kitorg kat Germany~




2 comments:

  1. katang molek muto yer....zaimee

    ReplyDelete
  2. xse beli ko so?nk asma blh tlg tempoh..haha

    ReplyDelete