CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

sila tinggal kan link anda disini =)

Penaja

ads

Thursday, April 7, 2011

Budak Kencing Yang Popular dan Kami Di Interview di Brussel

Blog Ping Site

Assalamualaikum...

Niat utk tgk siaran ulangan Champions League Manchester United VS Chelsea terbantut bila bukak TV tibe-tibe tak ada siaran plak.
Encek Warden!!!!!!aishhh bengang btol la,tak reti-reti byr bil ke???

So end up update blog.Aku nk cerita kisah kitorg kat Brussel!
Dari Amsterdam kitorg naik Eurail pergi Brussel.Sampai Brussel trus cari hotel yg kitorg dh book awal2 online.
Wahhhhh~~dasyat bilik kitorg!Siap ader TV,Piano,Sofa!!Berbaloi-baloi!Sebenarnya tempat tu rumah org tp dia sewakan bilik.Bangun pagi pakcik tu dh siapkan breakfast.ala-ala dlm cerita Hollywood gitu makanan dia..wahhh lagi!hehe



Aku tak tahu pon ape yg menarik kat Brussel ni kecuali coklat dia yg famous seantero dunia.So,aku mmg plan nk bli coklat manyak2!

Kat Brussel ni korg leh jalan kaki jer pusing2 bandar dia,tp yg xsangka nyer kat sini,ramai sgt org Arab!Ader satu street tu penuh ngn kedai2 org Arab jer sampaikn air Zam-zam pon ader org jual..so kitaorg mmg dah meleleh dah air liur tgk kedai2 makanan yg halal berlambak ni..tp xpe,jln2 dlu..sabar2

First kitorg g kat The Grand Place of Brussel!Mase tu ader org wat pengambaran kat situ.ehhe tp xkenal la plak pelakon nyer,jeling gitu2 jer..



















Tgh asyik kitorg ambil2 gambar tu,tibe2 seorg yg segak bergaya tegur kitorg.Uishh ader kamera!nk interview kitorg rupenya.Dia ckp dia dari America,tgh wat program utk promote pelawak America yg aku dah lupe namanye..mmg kena promote sbb xpopular lagi..haha.Yang anehnya,dia nk interview kitorg tp kitorg yg byk tanyer soalan..haha,kitorg tertunggu2 jgk,apela dia nk tnyer ni tp dia sengih2 jer..

'Hello!What r u doin here?
Owh hye..we came for a vacation,what program is this?
This is US program,we came to promote ******,u guys know him?sambil2 tunjuk gbr org tu..
errrrrrrr....senyum jer...
suasana senyap seketika sbb kitorg tggu bilala dia nk tnyer soalan lg ni
pahtu nazi tibe2 'it's so cold here!!!'(giggling) memecahkan suasana sunyi tadi!,hahaha..aku nk tergelak tp kontrol beb depan kamera..lepas abg tu blah kitorg trus kah kah kah kah...amboi najie..siap gaye2 lg noooo,famousla ko kat US nanti...haha.

After tu kitorg shopping sket2 and makan wafer Belgium yg amatttttt shedapppppp!






Lepas kenyang sambung jalan lg,kitorg ke Stoofstraat.Nak tgk Manneken Pis (Monument Budak kencing yg sgt famous kat Brussel ni).Aku dgr2 org ckp budak ni sebenarnya anak org kaya yg hilang,tp bila jumpe after 2 hari budak ni tgh padamkan api dgn menggunakan air kencing nya.Cerita budak ni byk versi sebenarnya,xtau yg mn satu btol.

Satu versi lg ckp budak ni hilang and dia kencing depan pintu seorg ahli sihir,terus ahli sihir tu sumpah dia jd batu.





Kitorg nk g Atomium tp cam dah xsempat,so end up beli coklat!wahh rambang mata tgk coklat2 kat cni.Tapi kena hati-hati,sbb ader yg xhalal.So kena tgk ingredients betul2 sbb tu la agak lme kitorg kat kedai coklat.





Time to eat!Kitorg decide nk try spaggeti kat cni.Emmmmm sedap!!!harga pon boleh tahan!






Kenyang perut senang hati!lalala
Percutian kitorg yg sudah hampir ke penghujungnyer.Dari Brussel kitorg naik Train yg lalu bawah laut utk ke London.

2 comments:

  1. bes gile~~

    ape-ape pon,MU menang~ :p

    ReplyDelete
  2. besh berjalan!hehe
    owh...congrats anyway
    jupe schalke nti..

    ReplyDelete